Logo Beerstra installatietechniek
Beerstra installatietechniek

Miedwei 74 - 9283 XZ Surhuizum
info@beerstra.nl - 06 21 14 11 99

Beerstra installatietechniek, Voor al uw milieubewuste keuzes.

A-label pompen

In een huis of bedrijfspand kunnen zich meerdere pompen bevinden, ze hebben allemaal een specifieke taak. Ze kunnen vloeistoffen vervoeren, drukverhogen of voor circulatie en comfort zorgen.

Centrale verwarming toegelicht

In het hart van een klassiek verwarmingssysteem (CV) vindt u een ketel - de verwarmingsbron. Het verwarmt water wat vervolgens via leidingen door het huis wordt vervoerd naar de verwarmingselementen (radiatoren, convectoren of vloerverwarming), zodra u uw thermostaat verhoogt.

Pompen: Tegen de zwaartekracht in

Zoals we allemaal weten, valt water niet omhoog, dus worden pompen gebruikt om het water te doen circuleren. De pompen zorgen voor druk op het water waardoor het in beweging komt. Maar er is een gigantisch groot verschil tussen hoe een oude pomp dit doet en hoe een nieuwe pomp deze taak uitvoert. Oude pompen werken continu op vollast terwijl een nieuwe pomp het rustig aan doet indien er niets te doen is.

Standaard 3 standen pompen lopen te allen tijde op een vast toerental – onafhankelijk van de werkelijk benodigde verwarmingsvraag. Dat is net zoiets als tijdens het autorijden plankgas geven en de snelheid regelen door de rem in te trappen.

Het resultaat is dat de pomp druk opbouwt ook wanneer dat niet nodig is. Dit zorgt weer voor geluid in het systeem en een veel te hoog energieverbruik.

Als je de vergelijking met een auto doortrekt, verwijdert het de voet van het gaspedaal om de snelheid te verminderen. En kient het zelf uit wanneer de snelheid verminderd kan worden.

Aan de resultaten valt niet te twijfelen. Elektronische A-label pompen besparen tot 80% ten opzichte van een vergelijkbare (D-label) pomp. De extra eenmalige investering verdient zich meestal zo rond de 2 jaar terug.

Beerstra.nl © 2013 - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Contact | Design by YB